Anne Mette Thorhauge

Anne Mette Thorhauge

Associate Professor

Anne Mette Thorhauge er lektor ved Institut for Kommunikation, Københavns Universitet ved Sektion for digital kommunikation og information. Hendes forskningsinteresser omfatter medier i hverdagslivet i bredeste forstand, herunder computerspil som samværsform og konfliktemne i moderne familier, og smartphones som redskab til socialisering og balancering af hverdagslivets forpligtelser og relationer. Anne Mette Thorhauge har endvidere været tilknyttet Medierådet for børn og unge gennem 14 år, først som medlem af rådet og siden som formand frem til maj 2019. Hun har bl.a. været med til at fastholde en stærk forankring i FNs børnekonvention, der sætter fokus på børns krav på beskyttelse, men også på deres frihedsrettigheder som demokratiske  medborgere. I forlængelse af dette arbejde er Anne Mette Thorhauge også medlem af Dansk IT’s udvalg for digitale kompetencer. Hun  har sideløbende taget del i udviklingen af danske computerspilbranche, og er i øjeblikket formand for styregruppen i Dadiu: Det danske akademik for digitakl, interaktiv underholdning.

Primary fields of research

Children, Young people and the media

Videogames

Media in everyday life

Digital methods

Current research

Research group member:

Digital Information and Communication

 

Recent projects:

Videogames in everyday life (homepage in Danish)

Meaning across media

Impact

At the Faculty of Humanities my research is used as an example of the impact the humanities researchers have on society.
Read the case: Providing Advice and Imparting Knowledge of Children’s Media Habits and Their Behavior on Digital and Social Media

Teaching

Concept-development and innovation

Empirical methodologies

Theory of science

ID: 542724