Specialundervisningen: et dilemma mellem forvaltning af potentialitet og krav om inklusion

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Standard

Specialundervisningen: et dilemma mellem forvaltning af potentialitet og krav om inklusion. / Hamre, Bjørn.

In: Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift, Vol. 51, No. 3, 13, 2014, p. 122-141.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Harvard

Hamre, B 2014, 'Specialundervisningen: et dilemma mellem forvaltning af potentialitet og krav om inklusion', Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift, vol. 51, no. 3, 13, pp. 122-141.

APA

Hamre, B. (2014). Specialundervisningen: et dilemma mellem forvaltning af potentialitet og krav om inklusion. Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift, 51(3), 122-141. [13].

Vancouver

Hamre B. Specialundervisningen: et dilemma mellem forvaltning af potentialitet og krav om inklusion. Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift. 2014;51(3):122-141. 13.

Author

Hamre, Bjørn. / Specialundervisningen: et dilemma mellem forvaltning af potentialitet og krav om inklusion. In: Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift. 2014 ; Vol. 51, No. 3. pp. 122-141.

Bibtex

@article{fb7bd7db8f8643eea81e2320abb7411e,
title = "Specialundervisningen: et dilemma mellem forvaltning af potentialitet og krav om inklusion",
abstract = "Folkeskolereformens forestillinger om et fagligt l{\o}ft og elever, der skal blive s{\aa} dygtige som de kan, producerer forventninger om, at elever i iagttages og normalitetsbed{\o}mmes ud fra evnen til at forvalte deres potentialitet. N{\aa}r skolen samtidig forventes at v{\ae}re inkluderende f{\aa}r specialundervisning karakter af noget forel{\o}bigt. I artiklen argumenteres for, at dette sker gennem kompenserende teknologier, der f{\aa}r til hensigt at genpositionere de ekskluderede som {\o}nskv{\ae}rdige elever. De fem teknologier er: l{\ae}rerarbejdet som guidning, f{\o}lelsesarbejdet, anerkendelsen, struktur og diagnosticering. Teknologierne afspejler psykologiens og psykiatriens forskellige evner til at im{\o}dekomme konkurrencestatens forventninger til elevens forvaltning af sin potentialitet.",
author = "Bj{\o}rn Hamre",
year = "2014",
language = "Dansk",
volume = "51",
pages = "122--141",
journal = "P{\ae}dagogisk Psykologisk Tidsskrift",
issn = "1903-0002",
publisher = "Forlaget Skolepsykologi",
number = "3",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Specialundervisningen: et dilemma mellem forvaltning af potentialitet og krav om inklusion

AU - Hamre, Bjørn

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Folkeskolereformens forestillinger om et fagligt løft og elever, der skal blive så dygtige som de kan, producerer forventninger om, at elever i iagttages og normalitetsbedømmes ud fra evnen til at forvalte deres potentialitet. Når skolen samtidig forventes at være inkluderende får specialundervisning karakter af noget foreløbigt. I artiklen argumenteres for, at dette sker gennem kompenserende teknologier, der får til hensigt at genpositionere de ekskluderede som ønskværdige elever. De fem teknologier er: lærerarbejdet som guidning, følelsesarbejdet, anerkendelsen, struktur og diagnosticering. Teknologierne afspejler psykologiens og psykiatriens forskellige evner til at imødekomme konkurrencestatens forventninger til elevens forvaltning af sin potentialitet.

AB - Folkeskolereformens forestillinger om et fagligt løft og elever, der skal blive så dygtige som de kan, producerer forventninger om, at elever i iagttages og normalitetsbedømmes ud fra evnen til at forvalte deres potentialitet. Når skolen samtidig forventes at være inkluderende får specialundervisning karakter af noget foreløbigt. I artiklen argumenteres for, at dette sker gennem kompenserende teknologier, der får til hensigt at genpositionere de ekskluderede som ønskværdige elever. De fem teknologier er: lærerarbejdet som guidning, følelsesarbejdet, anerkendelsen, struktur og diagnosticering. Teknologierne afspejler psykologiens og psykiatriens forskellige evner til at imødekomme konkurrencestatens forventninger til elevens forvaltning af sin potentialitet.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 51

SP - 122

EP - 141

JO - Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift

JF - Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift

SN - 1903-0002

IS - 3

M1 - 13

ER -

ID: 180608259