Velfærdsprofessioner mellem omsorg og kontrol

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Standard

Velfærdsprofessioner mellem omsorg og kontrol. / Frederiksen, Jan Thorhauge.

Klassisk og moderne pædagogisk teori. ed. / Peter Østergaard Andersen; Tomas Ellegaard. 3. ed. Kbh. : Hans Reitzels Forlag, 2017. p. 443-469 (Pædagogik og samfund; No. 2).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Harvard

Frederiksen, JT 2017, Velfærdsprofessioner mellem omsorg og kontrol. in PØ Andersen & T Ellegaard (eds), Klassisk og moderne pædagogisk teori. 3 edn, Hans Reitzels Forlag, Kbh., Pædagogik og samfund, no. 2, pp. 443-469.

APA

Frederiksen, J. T. (2017). Velfærdsprofessioner mellem omsorg og kontrol. In P. Ø. Andersen, & T. Ellegaard (Eds.), Klassisk og moderne pædagogisk teori (3 ed., pp. 443-469). Hans Reitzels Forlag. Pædagogik og samfund No. 2

Vancouver

Frederiksen JT. Velfærdsprofessioner mellem omsorg og kontrol. In Andersen PØ, Ellegaard T, editors, Klassisk og moderne pædagogisk teori. 3 ed. Kbh.: Hans Reitzels Forlag. 2017. p. 443-469. (Pædagogik og samfund; No. 2).

Author

Frederiksen, Jan Thorhauge. / Velfærdsprofessioner mellem omsorg og kontrol. Klassisk og moderne pædagogisk teori. editor / Peter Østergaard Andersen ; Tomas Ellegaard. 3. ed. Kbh. : Hans Reitzels Forlag, 2017. pp. 443-469 (Pædagogik og samfund; No. 2).

Bibtex

@inbook{d4e4b4665afc4de6a48899cef760ffe2,
title = "Velf{\ae}rdsprofessioner mellem omsorg og kontrol",
abstract = "Velf{\ae}rdsarbejdet forst{\aa}s gerne som professioner – l{\ae}rere, p{\ae}dagoger, med videre - der varetager s{\ae}rlige opgaver for staten, og samtidig tager sig af en r{\ae}kke mennesker(klienter) med s{\ae}rlige problemer, behov osv. Men er statens, klienternes og de professionelles egne interesser altid sammenfaldende? Kan arbejdet med mennesker altid baseres p{\aa} s{\ae}rlig viden, som den professionelle kan tilegne sig? Dette kapitel diskuterer f{\o}rst hvad der egentlig menes med at tale om s{\ae}rlige erhverv som professioner, for derefter at se p{\aa} professionernes udfordringer med at opn{\aa} anerkendelse som professioner, med at skulle levere en professionaliseret omsorg, og med at v{\ae}re s{\aa}kaldte semi-professioner, hvor der ikke en klar samfundsm{\ae}ssig accept af professionens arbejde og viden som noget s{\ae}rligt.",
author = "Frederiksen, {Jan Thorhauge}",
year = "2017",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-412-6285-7",
series = "P{\ae}dagogik og samfund",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",
number = "2",
pages = "443--469",
editor = "Andersen, {Peter {\O}stergaard} and Tomas Ellegaard",
booktitle = "Klassisk og moderne p{\ae}dagogisk teori",
edition = "3",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Velfærdsprofessioner mellem omsorg og kontrol

AU - Frederiksen, Jan Thorhauge

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Velfærdsarbejdet forstås gerne som professioner – lærere, pædagoger, med videre - der varetager særlige opgaver for staten, og samtidig tager sig af en række mennesker(klienter) med særlige problemer, behov osv. Men er statens, klienternes og de professionelles egne interesser altid sammenfaldende? Kan arbejdet med mennesker altid baseres på særlig viden, som den professionelle kan tilegne sig? Dette kapitel diskuterer først hvad der egentlig menes med at tale om særlige erhverv som professioner, for derefter at se på professionernes udfordringer med at opnå anerkendelse som professioner, med at skulle levere en professionaliseret omsorg, og med at være såkaldte semi-professioner, hvor der ikke en klar samfundsmæssig accept af professionens arbejde og viden som noget særligt.

AB - Velfærdsarbejdet forstås gerne som professioner – lærere, pædagoger, med videre - der varetager særlige opgaver for staten, og samtidig tager sig af en række mennesker(klienter) med særlige problemer, behov osv. Men er statens, klienternes og de professionelles egne interesser altid sammenfaldende? Kan arbejdet med mennesker altid baseres på særlig viden, som den professionelle kan tilegne sig? Dette kapitel diskuterer først hvad der egentlig menes med at tale om særlige erhverv som professioner, for derefter at se på professionernes udfordringer med at opnå anerkendelse som professioner, med at skulle levere en professionaliseret omsorg, og med at være såkaldte semi-professioner, hvor der ikke en klar samfundsmæssig accept af professionens arbejde og viden som noget særligt.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-412-6285-7

T3 - Pædagogik og samfund

SP - 443

EP - 469

BT - Klassisk og moderne pædagogisk teori

A2 - Andersen, Peter Østergaard

A2 - Ellegaard, Tomas

PB - Hans Reitzels Forlag

CY - Kbh.

ER -

ID: 158545792